Türkçe Spin

6 years ago

Makalelerin özgün içerik olarak kabul edilmesi için kullanılan programlar "spinner "olarak adlandırılmaktadır. Spinner ; Türkçe karşılığı ile özgünleştirme sistemi web sitesi olan kişiler için çok önemlidir. Arama motorlarının içerikleri özgün olarak kabul etmesi için Türkçe Spinner'a ihtiyaç duyulmaktadır.

Makale özgünleştirme işlemi Türkçe'de diğer dillere göre daha zordur. Bu Türkçe'nin dil yapısı olarak her zaman kurallarla oluşmamasından kaynaklanmaktadır. Türkçe Spinner'da genel olarak kelimeler eş anlamlıları ile değiştirilmektedir. Kelimelerin eş anlamlıları ile değiştirilmesi cümle özgünleştirme işlemi için yetersiz kalmaktadır. Makalenin düzgün bir biçimde özgünleşmesi Türkçe Spinner'da cümle yapısını tanıyabilmesiyle mümkün olacaktır.

Aynı anlamda olan fakat cümlenin anlamına göre kullanımı değişen kelimelere Türkçe'de sıklıkla rastlamaktayız. Ayrıca deyimler, atasözleri,özel isimler gibi değişiklik yapılması mümkün olmayan özellikte kelimelerin olması Türkçe Spinner programı yazanlar için en temel zorluklardandır.

Tüm bu zorlukları göz önünde bulundurup yeni bir bakış açısıyla yazılan "TürkçeSpin", Türkçe Spinner problemlerini büyük ölçüde çözmüştür. Cümle özgünleştirici sistemini temel almış, makalelerin anlam bütünlüğünü korumayı amaç edinmiştir. TürkçeSpin, Türkçe Spinner sistemlerindeki sadece kelimeleri eş anlamlıları ile değiştirme işlemi yerine kelimeleri tanıyıp, cümledeki anlamına göre kelimeleri değiştirmektedir.

Türkçe dil yapısını oluşturan çekim eki, yapım eki vb. ekleri algılayan TürkçeSpin, makale özgünleştirme sistemine cümleyi tanıyabilen bir yapı katmıştır.


Wordpress Türkçe Spinner sistemi ayarayan kullanıcılar için de wordpress eklentisi ile alternatif oluşturmaktadır.